Geachte familie,

Sinds 18 maart hebben we met ons team én met succes alle verantwoordelijkheid opgenomen om uw familielid te beschermen tegen het coronavirus.

De aangekondigde aangepaste bezoekregeling brengt ons nu in een nieuwe fase. Een fase waarin we de verantwoordelijkheid samen met u willen delen in de strijd tegen het coronavirus. U wordt als bezoeker als het ware deel van ons team.

We vragen daarom met aandrang de maatregelen strikt op te volgen zoals voorgeschreven door de voorziening. Alleen op die manier zullen we er samen in slagen een succesvolle "exitfase" te doorlopen.

Als voorziening hebben we de mogelijkheid om terug te schakelen indien de situatie dit zou vereisen. Het niet naleven van de voorschriften kan hiervoor een reden zijn.

Van harte dank voor uw medewerking!


Maarten Dejonghe - Algemeen directeur
Dr. Eveline Sabbe - C.R.A.


 


 

Bezoekregeling 't Pandje

Geldig van 26 juni 2020 t.e.m. 31 juli 2020

-  Het bezoek:
 
 

   -   T.e.m. dinsdag 30 juni:   Elke weekdag van 14u00-17u00, weekend van 15u00-17u00.
   -   Vanaf woensdag 01 juli: Elke weekdag van 14u00-20u00, weekend van 15u00-18u00.

  -   Max. 2 bezoekers in het WZC per bezoekmoment blijft behouden (vb. 2 volwassenen, of 1 volwassene + 1 kind).

    *   Probeer uw bezoek zo veel mogelijk met uw andere familieleden af te stemmen, dit omwille van het max. aantal bezoekers op hetzelfde moment.
*   Bij een bezoek aan "De Drie Gezellen" rekenen we op het gezond verstand en verantwoordelijkheidszin van de bezoekers.
 
 

   -   Bezoekers moeten zich registreren.

   -   Nog geen "vrije toegang".

 

 

*   Eén ingang, via het onthaal van het WZC.

     -   De was kan gebracht en meegenomen worden tijdens uw bezoek.
 
-  Handhygiëne:
   
   -   Handen ontsmetten bij het binnenkomen én bij aankomst op de afdeling.

   -   Na uw bezoek ontsmet u alle contactoppervlakten (handvaten rolstoel, armsteunen, rugleuning stoelen, klinken kast, tafeloppervlakken, deurklink binnen en buiten). Materiaal is ter beschikking op de afdeling.

   -   Na uw bezoek ontsmet u zelf de handen van de bewoner.
 
 
 
-  Afstand houden:
   
   -   U gaat met de bewoner naar buiten (bij voorkeur) of op kamer van de bewoner (behoudens uitzonderingen in overleg met de hoofdverpleegkundige).

   -   Social distancing (afstand houden) moet gerespecteerd worden.

   -   Bij bezoek op kamer neemt de bezoeker de bewoner zelf mee naar de kamer en brengt hem terug naar de leefgroep (indien nodig zullen wij uiteraard assistentie verlenen).
 
 
 
-  Mondmasker:
   
   -   Eigen chirurgisch mondmasker (bij apotheken verkrijgbaar) dragen overal in het gebouw en bij contact op minder dan 1,5 meter (vb. naar kamer brengen, naar buiten gaan wandelen, korte contacten). Ook kinderen indien mogelijk.

   -   Bij moeilijkheden i.v.m. verstaanbaarheid: mondmasker mag naar beneden ALS extra afstand (+1,5 meter) kan gegarandeerd worden.
 
 
-  Buiten het WZC:
   
   -   Consultatie in het ziekenhuis met familie is mogelijk, begeleiding door max. 1 familielid (familielid draagt verplicht mondmasker, bewoner indien mogelijk).

   -   Familiebezoek thuis is voorlopig nog niet mogelijk. Bewoners mogen voorlopig ook het patersdomein nog niet verlaten (behalve consultatie, zakelijke afspraak of in overleg met de directie).

   -   Bij een bezoek aan "De Drie Gezellen" rekenen we op het gezond verstand en verantwoordelijkheidszin van de bezoekers.
 
 
 
-  Overig:
   
   -   Cafetaria 't Pandje gaat terug open op maandag 06 juli (opgelet: beperkte capaciteit!).

   -   Eigen kapper of pedicure is welkom vanaf woensdag 01 juli mits het volgen van de geldende hygiënische maatregelen (handhygiëne, mondmasker, afstand houden indien mogelijk).